Personuppgifter

Personuppgifter

För dig som vill veta mer om vårt arbete med GDPR

Nedan förklarar vi kort vad en personuppgift är och hur Lincoln Fastigheter behandlar denna typ av information. Fortsättningsvis förklarar vi varför vi sparar uppgifterna och vad som händer när ni väljer att lämna oss som hyresgäst eller prenumerant.

Vad är en personuppgift och hur behandlar Lincoln Fastigheter informationen?

All slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en levande person räknas enligt personuppgiftslagen som personuppgifter. Även bilder (foton) och ljudupptagningar på individer som behandlas i dator kan vara personuppgifter även om inga namn nämns. Krypterade uppgifter och olika slags elektroniska identiteter, som exempelvis IP-nummer, räknas som personuppgifter om de kan kopplas till fysiska personer – Datainspektionen.

Vilka uppgifter samlar vi in om dig som kund?

Lincoln Fastigheter hanterar dina personuppgifter i och med hyresförhållandet, via mail, felanmälan eller andra serviceärenden.Bolaget hanterar också personuppgifter i och med intresseanmälan Insamlingen av uppgifterna krävs för att vi ska kunna slutföra uthyrningsprocessen. Om uppgifterna inte kan lämnas kan Lincoln Fastigheter inte slutföra processen och därmed tvingas neka dig ditt avtal.

Personuppgifter kan komma att hämtas in från myndigheter, tidigare hyresvärdar och kreditupplysningsbolag.

Skyddade personuppgifter hanteras enligt interna rutiner.

Personuppgifter som vi kan komma behandla, se vidare här
  • Namn
  • Personnummer (samordningsnummer)
  • c/o adress (bara med uttryckligt samtycke om det är en känslig uppgift)
  • Telefonnummer
  • E-postadress
  • Förekomst av säkerhet (till exempel borgensman)
  • Förekomst av förvaltare/god man
  • Boendeform/boendekategori (bara med uttryckligt samtycke om det är en känslig uppgift)
  • Betalningsförsummelser
  • Störningar i boendet
Vad händer när jag säger upp mitt avtal?

När ditt avtal med Lincoln Fastigheter upphör gallras dina personuppgifter ut så snart de av lagliga skäl inte längre behövs.

Förstaparts- och tredjepartscookies

Lincoln Fastigheter använder cookies på vår webbplats för att kunna ge dig som besökare en förbättrad upplevelse. När någon besöker vår webbplats skapas sessionscookies, vilka är nödvändiga för att kunna använda vissa delar av webbplatsen samt hantering av marknadsföringsutskick i våra digitala kanaler. Dessa cookies innehåller ingen identifierbar information tills du som besökare väljer att göra en handling, där du själv anger information och accepterar vår integritetspolicy.

Lincoln Fastigheter använder cookies (förstaparts- och tredjepartscookies) för att samla statistik om antalet besökare på webbplatsen, om besökarna och för att mäta hur besökare interagerar med webbplatsen. Detta gör vi för att bättre kunna förstå de behov besökarna har och hur vi kan förbättra och utveckla webbplatsen.

Med hjälp av våra analysverktyg samlar vi in information om våra besökare, vilka sidor som är populärast, vilka webbläsare som används eller vilken tid som våra besökare väljer att besöka oss.

Cookies i marknadsföringssyfte

För att förbättra vår digitala marknadsföring samt erbjuda våra besökare relevant information använder vi cookies och flertalet pixeltaggar*. Vi använder informationen från våra verktyg för att säkerställa målgrupper och att kunna utvärdera och effektivisera vår marknadsföring bättre online. Det kan till exempel innebära att vi väljer att visa annonser för personer som digitalt visat intresse för lägenheter eller lokaler.

*Pixeltaggar är en teknik som kan känna igen cookies och andra identifierare och som gör det möjligt att bestämma vilka annonser som ska visas i din webbläsare/sociala medier.

Tredjepartscookies är cookies som en annan part, till exempel Facebook, Hemnet, Instagram eller annan plattform, placerar i din enhet via våra webbplatser. Lincoln Fastigheter styr inte över dessa cookies, utan rekommenderar att du besöker de enskilda webbplatserna från tredje part för mer information.

Du kan välja att stänga av cookies helt eller få ett meddelande varje gång en ny cookie skickas till din dator eller din mobil. Stänger du av cookies kan du uppleva att webbplatserna inte fungerar tillfredställande.

Vilka uppgifter samlar vi in om dig som prenumerant av Intresseanmälningar för lägenheter?

För att hantera utskicken sparar vi endast de uppgifter som du angav vid registrering, dvs namn, telefonnnummer, e-postadress och eventuella kommentarer (frivilligt fält vid registrering). Uppgifterna sparas endast i de system som hanterar utskicken. Uppgifterna som du lämnar kan komma att användas i marknadsföringssyfte, digitalt och print. Dina uppgifter kan användas för att verkställa målgrupper för digital annonsering. Du har alltid valmöjlighet att avregistrera dig från utskicken och ta tillbaka din intresseanmälan. Om du väljer att göra detta raderas du från samtliga system som hanterar dina uppgifter.

Vilka uppgifter samlar vi in om dig som lämnat Intresseanmälningar för lokaler?

För att hantera utskicken sparar vi endast de uppgifter som du angav vid registrering, dvs namn, företagsinformation, organisationsnummer, telefonnummer, e-postadress samt eventuella kommentarer (frivilligt fält vid registrering). Uppgifterna sparas endast i de system som hanterar intresseanmälningar för lokaler. Du som prenumerant har alltid valmöjlighet att avregistrera dig från utskicken och raderas då från systemet.

Hur får jag kontakt med Lincoln Fastigheter gällande integritetsfrågor?

Via e-post: info@lincolnfastigheter.se

Serviceanmälan

Gör serviceanmälan

Kontakta fastighetsservice. Vid akuta ärenden, ring journummer 0705-59 70 05

intresseanmälan

Sök bostad eller lokal

Anmäl dig till vår bostadskö eller anmäl intresse för 
kontorslokal hos oss.