Trivsel och trygghet

Trivsel och trygghet

Att visa respekt och ta hänsyn till sina grannar är mycket viktigt för att alla i huset och bostadsområdet ska trivas och känna sig trygga.

  • Du får inte störa dina grannar vid någon tidpunkt, dock är det extra viktigt mellan 22.00-07.00. Låt inte dina besökare springa upp och ner i trapphuset och smälla i dörrarna. Det stör alla i fastigheten. Även när du har fest gäller regeln, men har du förstående grannar kanske du kan ha lite mer ljudliga kalas någon enstaka gång. Informera gärna dina grannar före festen.
  • Det är inte tillåtet att montera parabol eller antenn på fastighetens tak, skorsten, fasad, balkong eller fönster.
  • Blomlådor och vädringsräcken får endast sitta på insidan av balkongräcket. Se till att krukor och blomlådor har fat och övervattna inte så att det rinner ner till grannarna under dig.
  • Det är förbjudet att skaka och piska mattor och sängkläder från balkongen. Det är heller inte tillåtet att grilla på balkongen på grund av os och brandrisk. Grillning sker på anvisad plats.
  • Rökning är förbjudet i alla allmänna utrymmen såsom hissar, tvättstuga och trapphus. Kasta inte heller fimpar på marken eller från balkongen. Vi strävar efter ett rökfritt hus.
  • Du är skyldig att ta ansvar för dina husdjur. Att se till att de inte förorenar i eller runt fastigheten och att hundar inte skäller eller ylar så att omkringboende störs. Husdjur får inte springa lösa i området eller i trapphus. Hundar hålls kopplade. Använd alltid avföringspåse.
  • Cyklar, pulkor och barnvagnar måste ställas i särskilda utrymmen – inte i trapphus och entréer. Utrymning vid brand samt utryckningspersonal måste alltid kunna komma fram. Föremål i trapphus ökar även brandrisken. Tänk också på att underlätta för städpersonalen.
Serviceanmälan

Gör serviceanmälan

Kontakta fastighetsservice. Vid akuta ärenden, ring akutnummer 0705-59 70 05

intresseanmälan

Sök bostad eller lokal

Anmäl dig till vår bostadskö eller anmäl intresse för kontorslokal hos oss.